Helena Engström

Helena Engström

Jag är mitt eget varumärke. Hantverk är så personligt, ens händer kan inte verka genom någon annan. Jag är stolt över att kunna föra hantverkskunnande vidare vilket sker genom hållbara produkter eller till lärlingar och kursdeltagare.

Jag driver TGB Engström AB i andra generationen som leverantör till offentliga rum, restauranger etc för klädsel av bänkar, möbler mm. Vi har mångårigt samarbete med arkitekter. Vi tillverkar och säljer egna modeller av skinnkuddar, dynor, pallar, väskor, draperier mm i naturmaterial av hög kvalitet. Tapetserarmästare Gösta Engström startade egen tapetserarfirma 1959 på Fridhemsgatan. Sedan 1962 i verkstaden på S:t Eriksgatan 7 där du kan se på produkter och olika skinn. Jag är oerhört tacksam över det jag har lärt av båda mina föräldrar, Gösta Engström (1926-2006) och Ulla Engström (1932-2019). Gösta kom som lärling från WIgells stolfabrik i Malmbäck till Stockholm som tonåring. Ulla var född på Söder och började sin yrkeskarriär på Märhasskolan, sedan blev det tovning, spinning, växtfärgning, linodling mm. Det var Stockholms Hantverksförening som förde dem samman och jag är nu medlem i denna förening som förenar så många hantverkare och även driver Hantverksaakademin. Jag kan varmt rekommendera deras tjänst ”Sök hantverkare”

Jag gillar att skapa och hitta lösningar. Det går ständigt att utveckla och lära mer. Några av mina återkommande kunder är Akeaxelsson.com, leshalles.com. Jag är med i ett konsthantverkskooperativ i Uppsala sedan 2018, Öster om Ån och på Kungsholmen deltar jag i en årlig konstrunda arrangerad av Konstringen 12 Broar.